Hulladékgazdálkodási adatszolgáltatási kötelezettség - Határidő: 2020. március 1.

Közeleg a hulladéktermelők 2019. tárgyévi hulladékgazdálkodási adatszolgáltatás határideje. A bevallást idei évtől már a megújult OKIRkapu rendszerben, online módon szükséges beküldeni a hatóság részére. Beküldési határidő: 2020. március 1.

hulladek_adatszolgaltatas.jpg

A részletes adatszolgáltatási kötelezettséget a 309/2014. (XII. 14.) Korm. rendelet írja elő olyan gazdálkodó szervezetek, vagy közületek részére melyek tevékenységéből a tárgyévben legalább 200 kg veszélyes hulladék, vagy legalább 2000 kg nem veszélyes hulladék, illetve legalább 5000 kg nem veszélyes építési-bontási hulladék keletkezett, vagy legalább ilyen mennyiséget birtokolt a tárgyévben a telephelyén.

A korábbi ÁNYK programban kitöltött elektronikus ürlapok, vagy a még korábban alkalmazott papír alapú bevallások már nem alkalmazhatóak az adatszolgáltatás teljesítésére.

Szintén 2020. március 1-i beküldési határidőt állapít meg a jogszabály a nem veszélyes hulladékok gyűjtésre, kereskedelemre, vagy kezelésre történő átvételét végző cégek számára.

A veszélyes hulladékok gyűjtésre, kereskedelemre és kezelésre történő átvételéről negyedévente a tárgynegyedévet követő 30. napig kell adatot szolgáltatni az érintett szervezeteknek. A 2020. év I. negyedévéről 2020. április 30-ig szükséges a bevallás megküldeni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóság részére, a jogszabály 4. mellékletének 1., 2., és 3. pontja szerinti adattartalommal.

Amennyiben a bevallások, adatszolgáltatások elkészítéséhez szakmai segítségre van szükségük, forduljanak bizalommal társaságunkhoz. A bevallások elkészítését rövid határidővel végezzük. A bevallás elfogadásáért, hatósági jóváhagyásáért eredmény garanciát vállalunk.